Vrancea | Primăria Focșani își dorește să amenajeze încă două clase pentru copiii de creșă din oraș

Sharing is caring!

„Numărul mare de solicitări față de disponibilitatea Serviciului Creșe din Focșani, ne-a determinat să analizăm cât se poate de serios posibilitatea găsirii sau înființării unor noi clase pentru micuții noștri. În acest sens, după o analiză amănunțită făcută pe parcursul ultimului an calendaristic, am ajuns la concluzia că Primăria Municipiului Focșani are un imobil propice desfășurării unei astfel de activități, în speță adăpostul de noapte Sf. Nicolae cel Nou”, afirma primarul Focsaniului, Cristi Misaila.

De altfel, despre cele două adăposturi de noapte din Focșani, care sunt gestionate de Crucea Roşie Vrancea cu fonduri de la bugetul local, trebuie precizat faptul că acestea funcționează sub capacitatea lor. Concret, în ultimul an de zile, de serviciile celor două adăposturi de noapte au beneficiat doar 20 de oameni ai străzii, în condițiile în care un singur astfel de imobil poate primi până la 30 de persoane.

Mai mult decât atât, costurile totale cu cele două adăposturi se ridică la peste 7 miliarde lei vechi pe an, adica peste 3000 lei pentru fiecare om al străzii. În această situație, nu se justifică menținerea ambelor adăposturi de noapte, unul singur fiind mai mult decat suficient.

„Am luat decizia închiderii adăpostului de noapte Sf. Nicolae cel Nou, unde dorim să înființăm două clase pentru copiii de creșă. Totodată, trebuie făcută și mențiunea că după închiderea adăpostului de noapte, aici va avea loc o amplă acțiune de transformare și igienizare, chiar dacă și în prezent acesta funcționează în baza tuturor avizelor și în mod deosebit a celor sanitare, furnizând servicii optime persoanelor nevoiașe. Astfel că, după o amenajare adecvată, pentru acest spațiu vor fi obținute toate avizele pentru ca aici să funcționeze o nouă creșă în cele mai bune condiții„, a completat primarul Focsaniului.

shares