Vocea strazii / Zapada se topeste greu, mormanele negre raman

Sharing is caring!

Iarna si-a pus amprenta serios peste aspectul Iasului. Codurile galbene de ninsori au trecut dar zapada a ramas in multe zone din oras. In parcari, printre  blocuri, in apropierea magazinelor, pe principalele artere, pietonii si soferii ocolesc mormane negre de zapada lasate in voia sortii.

Persoanelor mai in varsta le este cel mai greu sa faca slalom printre mormanele de zapada. Nici aspectul orasului nu este prea placut ochiului. In destule zone din oras, masinile de deszapezire au curatat strazile principale iar zapada a fost lasata la marginea carosabilului sau pe trotuare.

Fiind mai batrana va dati seama ca nu pot sa ma duc sa stau de unde ma ia soferul, stau asa. Foarte urat peisajul, uite la un magazin care de cat e frumos, uitati-va in fata, la mizeria asta. Asta-i treaba, n-avem ce sa facem”, ne spune o femeie in zona Nicolina.

Necuratarea trotuarelor este la ordinea zilei si la mine in cartier si peste tot. Si aspectul vizual, ia uitati ce morman de zapada este pe aici. Noi nu avem ce face, asta e an de an, iarna de iarna nu se face nimic decat sa se ia bani de la populatie, altceva nimic deosebit”, afirma o doamna.

 „Nici orasul nu este aranjat cum trebuie, trotuare. Mai vin astia de la tara , le permite accesul cu noroi…Sa mai faca astia o vizita prin tarile occidentale, in Danemarca nu vezi asa ceva. Merg de cativa ani pe acolo si iti este mai mare dragul sa mergi”, declara un barbat.

Mai in gluma, mai in serios iesenii isi pun mari sperante in vreme ca sa scape de gramezile de zapada. Pana cand aceasta va fi scoasa din oras fiecare se descurca cum poate. In urma cu doi ani primaria si-a propus sa construiasca trei platforme de topire a zapezii insa proiectul se pare ca a fost ingropat de municipalitate.

shares