Video / Pesti morti in barajul de la Belcesti, fenomen grav

Sharing is caring!

Imagini dezolante au aparut pe paginile de socializare de la barajul de la Belcesti. Cantitati mari de peste putrezesc sau se descompun inca de duminica.

Profesorul Silviu Gurlui, de la Facultatea de Fizica a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”  din Iasi, sustine ca este vorba de un fenomen de poluare iar in zilele urmatoare, dupa ce vor iesi la iveala rezultatele analizelor, se va sti clar si sursa poluarii.

Silviu Gurlui,  UAIC Iasi: „Au fost prelevate ieri probe de apa si urmeaza sa le estimez…Voi putea sti clar cauza dupa ce fac identificare compusilor chimici din apa…Deocamdata, sunt rezervat! Este cel mai probabil un eveniment de poluare! Cel mai probabil, dar urmeaza sa clarific si sa aduc argumente mai multe dupa ce fac analize”.

Pentru ca, deocamdata,  nu se cunosc ce poluanti sunt in apa, profesorul Gurlui invita cetatenii din zona la prudenta: sa nu consume peste dar nici apa, mai ales ca  pestii in putrefactie creaza un dezechilibru major in intregul ecosistem, polueaza mai departe apa, aerul si solul, fenomenul fiind descris ca unul foarte grav.

Video: Silviu Gurlui

shares