Veți primi mesaje pe telefon despre fenomenele meteo periculoase

Sharing is caring!

Astăzi, în Camera Deputaților, a fost adoptat proiectul pentru aprobarea Ordonanței de Urgență privind implementarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”.

Scopul sistemului ”RO-ALERT” este de a preveni pierderea de vieți omenești, ca urmare a fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase.
Astfel, vor fi transmise populaţiei mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnlogiei informaţiilor.

Alte avantaje ale sistemului "RO-ALERT" sunt transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul reţelelor operatorilor de telefonie mobilă, transmiterea rapidă a mesajelor către toţi utilizatorii aflaţi în arealul ameninţat chiar în condiţii de congestie a reţelelor operatorilor de telefonie mobilă, afişarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenţie a utilizatorului, repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile, receptarea mesajelor de avertizare şi de către terminalele aflate în roaming, acurateţea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informaţiilor furnizate de surse autorizate.

Sistemul va fi pus în aplicare de către Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi va fi operat de către structurile operaţionale cu funcţionare 24/24 ale IGSU şi structurilor subordonate acestuia.

Ca sistem debackup, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va dispune de un terminal cu aceleaşi funcţionalităţi.

shares