Vasile Toma: „Guvernul are toate conditiile pentru a inlatura criza coronavirusului, pentru a salva economia romaneasca!”

Sharing is caring!

Trebuie sa dea dovada ca stie si ca vrea! UE a decis că guvernele statelor membre – și guvernul României – pot cheltui cât este nevoie pentru a rezolva criza coronavirusului fără a se mai teme de depasirea deficitului bugetar.  Deci fara teama de declanșare a unei proceduri de deficit excesiv din partea Comisiei Europene (procedură care la rândul său e însoțită de creșteri ale costurilor de împrumut). 

„Nu am mai făcut niciodată acest lucru. Astăzi activăm clauza derogatorie specială. Guvernele naționale pot pompa în economie cât au nevoie. Relaxăm regulile bugetare pentru a le permite să facă acest lucru”, a spus von der Leyen, sefa Comisiei Europene, într-o postare video pe contul său de Twitter.

ACUM, Guvernul trebuie sa stie ce sa faca, ce programe si masuri sa adopte, pentru a imbunatati SANATATEA ROMANILOR, pentru a sustine ECONOMIA ROMANIEI.Cand e vorba de aceste doua domenii primordiale, guvernul trebuie sa uite ce inseamna deficitul bugetar. Statele europene vor pompa zeci si sute de miliarde de euro fiecare, pentru a depasi pandemia, pentru a sustine companiile (de stat si private), pentru a mentine economia la un nivel optim de dezvoltare.

Suntem cumva in “stare de razboi” nedeclarata si Romania nu trebuie sa ramana in urma altor tari.Mai ramane ca statul nostru, prin guvernul sau (cu puteri si responsabilitati sporite in contextul starii de urgenta) sa si inteleaga asta si sa salveze populatia si tara de pericolul unei crize grave, prelungite, de pericolul unui faliment.

shares