Vă rugăm, nu mai treceți pe roșu!

Sharing is caring!

Politia Romana sustine ca in 2018 au fost aplicate pietonilor aproape 126.000 de sancțiuni contravenționale si peste 10.100 în ianuarie 2019 -majoritatea pentru traversare neregulamentară sau prin loc nepermis. Politistii au compus o scrisoare deschisa pentru toti cei care trec pe rosu pentru ca sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete.

Scrisoare deschisă către pietonii care trec pe roșu

„Dragă pieton care traversezi pe roșu ca și când semaforul ar fi opțional,

Să știi că oamenii aceia care așteaptă răbdători să se facă verde nu sunt nici plictisiți de viață și nici nu au mai mult timp de pierdut decât tine.

Sunt pur și simplu civilizați, respectă legea, se respectă pe ei înșiși, dar și pe cei din jur.

Oameni buni,

Știm că tentația e mare! Nu vezi nicio mașină, nu e niciun polițist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc … Ce mai contează că e roșu?

Ei bine, contează! Ce ar însemna să trăim, fiecare, după propriile reguli? Suntem cetățenii celei mai frumoase țări de pe planetă și avem drepturi! Corect. Avem însă și obligații pe care, dacă le respectăm, ne păzim pe noi înșine și nu le facem rău nici celor din jur.

Dacă nu le respectăm însă, încasăm amenzi și asta ar fi cea mai ușoară consecință. S-a dovedit deja că principiul ”mie nu mi se poate întâmpla nimic” nu este valabil. Se poate, din păcate, și sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete.

Politia Romana

shares