Un nou eveniment cu produse locale

Sharing is caring!

La sfârșitul acestei saptamani, evenimentul Ograda din Cămară inițiat de Asociația magazinelor de proximitate La Băcănie din Iași în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași va fi organizat în parcul din Podu Roș lângă Oficiul Poștal. Astfel, cumpărătorii vor putea găsi produse locale, proaspete și de calitate, direct de la cei care le fac.

La eveniment vor participa aproximativ 15 producători locali. Este vorba de  Radu Plăvănescu  și Robert Bălteanu cu produse apicole, doamnă Gica Neamțu cu zacuscă și dulceața cu atestat dar și produse noi. Produsele din carne de la Fabrica de fum vor fi și ele și vor putea fi servite cu o pâine bună făcută de Cecilia Țugulia de la Magazia Morăriței.

Familia Hoşliag aduce Legumele de acasă- direct din solarii, Gicu Roșca vine cu salatele asortate făcute după rețete din Republica Moldova. De la Hilița va ajunge domnul Dan Herea cu fructe de sezon. Zmeură și mure gustoase de la Țibănești de la domnul Dorian Secară. Nu va lipsi nici de această dată, Crama Varzari din Cotnari, Paul Crețu din Tg Neamț cu sirop decătină, uleiuri presate la rece. Cristian Ioniță va veni cu sirop de lavandă, afine, mentă.

Vom avea cafea foarte bună de la NOIR, hăinuțe pentru copii făcute în Lețcani de familia Hritcu. Laura și Andrei Ignătoaie vin cu produse din lavandă, cu o gamă diversificată.

Scopul evenimentului este de a susține consumul produselor românești și astfel de a sprijini economia locală.  Programul va fi 7.00-14.00 iar cei care ajung la eveniment au ocazia să degusta sau să testeze produsele nou create.

shares