Un 10 august controversat. Mitingul diasporei

La aceasta ora, românii din diaspora se afla în Piaţa Victoriei, la mitingul anti-PSD. Înainte să ajungă la Bucureşti, cei întorşi în ţară au protestat în mai multe oraşe. Chiar de la intrarea pe teritoriul României, ei au fluturat steaguri tricolore şi au afişat mesaje antiguvernamentale.

De cateva zile, spatiul public a fost asaltat de astfel de filmulete cu romanii care vin acasa pentru a-si recupera tara, dupa spusele lor. Unii au ajuns în Piața Victoriei încă de ieri, pentru a-și manifesta dezaprobarea față de conducerea PSD și Guvernul Viorica Dăncilă. Românii plecati peste hotare cred că țara a ajuns în pragul colapsului și au datoria, chiar și pentru o zi, să fie alături de frații lor rămași acasă sa infrunte neajunsurile.

Mitingul românilor din Diaspora a fost cu atenţie pregătit de ambele tabere. Românii de peste graniţe au luat cu asalt punctele de frontieră îmbarcaţi în maşini încolonate şi dotaţi cu steaguri şi tricouri inscripţionate corespunzător evenimentului. Autorităţile, de cealaltă parte, au avertizat manifestanții că nu vor tolera violența și indisciplina, jandarmii anunţând că scot pe străzi inclusiv cavaleria, unităţile cu canine şi dispozitivele de blocare a străzilor. Revenim cu amanunte in jurnalul de maine.