UAIC face înscrieri de azi

Sharing is caring!

Cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi si-a deschis astazi portile pentru toti tinerii care vor sa studieze la cele 15 facultati de prestigiu. Pana sambata, 21 iulie, aveti posibilitatea sa va depuneti si sa va validati dosarul in cadrul celei mai premiate comunitati academice din Iasi.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pune la bataie anul acesta 3400 de locuri la buget și aproximativ 3200 de locuri cu taxă. Candidatii au de ales dintre 77 de specializări. Olimpicii sunt admişi direct pe locuri fără taxă la facultatea la care se înscriu, fără a trece prin selecția de dosare sau examen.La majoritatea facultăților UAIC, admiterea se face pe bază de dosar, la care se iau în calcul, cu diferite proporții, media generală la examenul de Bacalaureat și notele obținute la diverse probe din cadrul acestui examen.

„Celor 3400 de locuri fără taxă li se adaugă alte 375 de locuri la buget, destinate românilor de pretutindeni. Anul acesta, pentru a simplifica procesul de admitere pentru această categorie de candidați, Universitatea va organiza o comisie unică de înscriere a candidaților etnici români, care va fi formată din reprezentanți de la toate facultățile la care aceștia se pot înscrie” se arata pe www.admitere.uaic.ro.

Pentru studii de master, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași scoate la concurs 2020 de locuri la buget, candidații având posibilitatea să aleagă dintre 131 de specializări acreditate. Înscrierile au loc tot în perioada 16-21 iulie 2018, iar media de admitere se va calcula ponderat, unde media examenului de licentă va conta în proporție de 60%, în timp nota obținută la un interviu, portofoliu sau CV și scrisoare de intenție va avea o pondere de 40%.

shares