Trei parcari noi vor fi amenajate in acest an, pe domeniul public

Sharing is caring!

Declaratia a fost facuta de primarul Iasiului, la scurt timp dupa ce a anuntat majorarea tarifelor pentru locurile de parcare. Este vorba despre o parcare supraetajata din cartierul Alexandru cel Bun si cea de a doua in fata Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”. 

O a treia locatie identificata de edil este in zona Islaz. Cele trei locatii ar trebui sa genereze minimum1.300 de locuri de parcare. In Iasi sunt inmatriculate peste 130 de mii de masini. In prezent, exista  doar 745 de locuri de parcare amenajate pe domeniul public.

Mihai Chirica, primar Iasi: „Avem doua in lucru, o parcare supra-etajata in zona Musatini, Alexandru, pe un teren al nostru de aproape 2000 mp, unde vrem sa o construim pe banii Consiliului Local al Primariei municipiului Iasi, a orasului nostru si scoaterea la licitatie a unei parcari chiar in aceasta saptamana, sper sa vina cineva sa o construiasca in fata la UMF ,pe o suprafata de aproape 6000mp, centrala, poate construi pe minim trei etaje subterane si in functie de ea va genera macar 500-600 de locuri de parcare in zona central. Am identificat bucata cu bucata, chiar si in cursul zilei de sambata si duminica am fost cu colegii mei strada Izlaz. Acolo va mai iesi o parcare de vreo 400 de locuri in jurul retelei de termoficare si orice petec de teren pe care il gasim sustenabil pentru loc de parcare, cu exceptia spatiilor verzi, repet de fiecare data, aproape am devenit plictisitor, dar nu am cum sa nu repet acest lucru, spatiile verzi trebie protejate„.

shares