Tramvaie noi pe sinele din Iasi, peste 2 ani

Sharing is caring!

Ministerul Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice a lansat, ieri, licitaţia în urma căreia Iaşul va primi 16 tramvaie noi, de 30 metri lungime. În paralel, şi Primăria vrea sa achizitioneze 12 tramvaie noi, tot printr-un program cu finanţare de la Uniunea Europeana.

In 2-3 ani, Iaşul ar putea înlocui, cu vehicule noi, aproape o treime din totalul tramvaielor care se află zilnic la stradă. Tramvaiele noi vor rula pe traseele 1, 3, 7, 8 şi 13 si vor fi alocate cate trei vehicule cu excepţia traseului 7, unde vor fi repartizate 4 tramvaie.

„Tramvaiele trebuie să fie echipate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, instalaţie de exhaustare a aerului viciat, sistem de numărare a călătorilor, cu instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing, instalaţie de informare a călătorilor atât la interior cât şi la exterior“, se arată în caietul de sarcini al MDRAP.

Potrivit documentaţiei, călătorii vor beneficia de internet wireless, iar tramvaiele vor fi dotate inclusiv cu sistem GPS. Vehiculele care vor fi livrate Iaşului au intre 30 şi  32,5 metri. Durata de utilizare fără reparaţie generală a fost stabilită la minimum 8 ani, iar cea normală de funcţionare la minimum 17 ani. MDRAP aşteaptă oferte până pe 27 februarie, iar tramvaiele vor fi livrate treptat în maximum 8 luni de la semnarea contractului cu furnizorul ales în urma licitaţiei.

 

shares