Targ de Mesteri populari in fata Palatului Culturii

Sharing is caring!

Asociaţia “ART-Meşteşugurile Prutului”- Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași organizează a XII-a ediţie a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”,  ce se va desfăşura în perioada 08 – 10 noiembrie 2019,  pe Esplanada din fata Palatului Culturii, Iasi.

Parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Muzeul Etnografic al Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova”- Iași; Asociatia  ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces);  Asociaţia Dialog Pentru Dezvoltare – Iași;  Asociația Societăților Imobiliare din Moldova (A.S.I.M.);  Centrul de Informare Turistică – Iasi.

Vor fi prezenţi aprox. 40 meşteri populari, atât din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi din alte zone etnografice ale ţării. Organizat pe durata a trei zile, evenimentul promovează valorile perene ale culturii tradiţionale româneşti, cu precădere din Moldova  și Republica Moldova, dar și transmiterea acestora către tânăra generație. Programul manifestărilor este variat şi deosebit, cuprinzând:

  • ateliere de creație interactivă de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, incondeiere oua, impletituri din fibre vegetale, ţesături,  ateliere demonstrative destinate copiilor, dar şi adulţilor ;
  • expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iasi din Moldova si din alte zonele etnografice ale tari, precum  si din Republica Moldova.

Vor fi prezenți elevii premianți de la taberele  și  atelierele de creație populară  desfășurate  de asociația noastră prin programe educaționale și proiecte cu școli și ONG-uri.

Dorim să realizăm,  pentru 3 zile, o atmosferă de lucru şi de comunicare între generații pe domeniul meşteşugurilor traditionale românești!

shares