SuperTeach, inspiratie pentru educatie

Sharing is caring!

In acest week end, cateva sute de profesori au participat la conferinta SuperTeach in care au obtinut informații despre cum pot transforma modul în care relaționează cu elevii la clasă, cu părinții acestora si cu propriii colegi.

Evenimentul de la Iasi a reunit 10 de speakeri recunoscuți la nivel național și internațional. In plus, participantii au avut la dispozitie peste 35 de workshop-uri pe teme educaționale.

SuperTeach este un proiect lansat la inițiativa Romanian Business Leaders, împreună cu Grupul Educativa și Institutul Dezvoltării Personale.

Pornit în 2017, acesta a debutat sub forma unor conferințe menite să ofere inspirație profesorilor care știu că schimbarea sistemului educațional începe cu ei înșiși.

Felix Tataru – Presedinte GMP Group: „A inceput de la o nevoie. De la nevoia noastra ca antreprenor, de a avea la interviuri oameni care sa aiba pasiune, sa stie sa colaboreze intre ei. Negasind asta si fiind cumva disperati sa vedem ca, din ce in ce mai multi, din cei care ies din scoala nu reusesc sa aiba aceste aptitudini, ne-am dat seama ca ar trebui sa facem ceva”.

Trainingul este util profesorilor care acum il pot pune in aplicare la clase.

Cristina Gheorghe – Director Institut Dezvoltare Personala: „Fundamental, diferenta este intre ce facem si cum ii vedem pe ceilalti, cum vedem lumea. Noi de obicei cand vrem sa schimbam ceva, ne gandim ca trebuie sa schimbam un comportament, ne dorim copii responsabili, copii cu incredere in ei si ne intrebam ce facem pentru asta. Si ce facem? De obicei cand nu sunt responsabili, cand nu sunt disciplinati, ii criticam sau facem noi in locul lor sau ii dadacim foarte tare”.

In cadrul atelierelor au fost abordate tematici precum “Performanța la clasă folosind Mentalitatea Deschisă în Educație”, Școala de Bani – atelier de educație financiară, “Folosirea metodelor digitale la clasă, „‘Burnout-ul la copii și adolescenți sau “Dezvoltarea abilităților viitorului’.

shares