Superstiţiile Crăciunului, între amuzament şi realitate

Sharing is caring!

Ziua de Craciun aduce bucurie si speranta in familie. Pe cat de speciala este aceasta perioada a anului, pe atat de multe superstitii naste, in intreaga lume. Litera de lege pentru unii ori amuzament pentru altii, ansamblul credintelor in supranatural dau o magie aparte Craciunului. De exemplu, de Craciun, cei mai superstitiosi dintre greci isi ard pantofii vechi pentru a preintampina ghinioanele in anul ce vine.

Copiii nascuti de Craciun sunt mai speciali, norocul le va surade toata viata. Zapada de Craciun indica un Paste inverzit iar daca vrei sa ai parte de sanatate anul urmator, mananca un mar in ajunul Craciunului. Sunt doar cateva dintre superstitiile care coloreaza aceasta perioada.

Cu niciun chip nu canta colinde in alta perioada a anului decat de Craciun! In caz contrar, atragi spiritele rele. O baie in ziua de Craciun te va tine curat pe tot parcursul anului ce vine. Niciun Craciun fara crengute de vasc. Altfel nefericirile te vor pandi tot anul! Un cer senin de Craciun anunta un an roditor. Un an bun si roditor sa avem cu totii, indiferent ca suntem sau nu superstitiosi.

shares