Suceava / CJ si Primaria vor construi din fonduri proprii un Spital de Copii

Sharing is caring!

Intr-o conferinta de presa, Gheorghe Flutur si Ion Lungu au anuntat ca vor construi un Spital de Copii in Suceava, din fonduri proprii dupa ce, un amendament pentru alocarea de fonduri in cazul acestui proiect au fost respinse de Parlament. Spitalul ar urma sa aiba 350 paturi si va fi construit in curtea Spitalului Vechi din Suceava.

„Prima dată, dăm drumul la studiul de fezabilitate din sursele noastre. E vorba de o construcție de 3.750 de metri pătrați – subsol, parter și 5 etaje. Spitalul de Copii trebuie să integreze și Maternitatea. Construcția va fi monobloc. Dorim să facem acest lucru din banii noștri, însă căutăm și alte surse de finanțare, dar nu putem să mai așteptăm. Avem experiențe pozitive în domeniul sănătății. De asemenea, Primăria Suceava s-a arătat dispusă să pună umărul, deși nu o duce foarte bine cu bugetul”, a explicat Gheorghe Flutur.

Sucevenii au solicitat in doua randuri fonduri Ministerului Sanatatii insa Sorina Pintea nu le-a oferit niciun raspuns. Flutur sustine ca acest spital este necesar din moment ce, o treime dintre pacientii Spitalului Judetean sunt copii.

shares