Substatie de Salvare amenajata in Pacurari

Sharing is caring!

In zilele urmatoare vor incepe lucrarile de amenajare a substatiei de ambulanta din Pacurari. Distanta de la sediul cental al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi, pana la iesirea din oras este mult prea mare. Prin aceasta amenajare, timpul de deplasare la solicitarile de interventie din zona de Vest a orasului, devine mai scurt.

„A fost o hotarare adoptata in plenul Consiliului Local, practic acolo va functiona o substatie de ambulanta, care va facilita masinile si echipajele de interventie pentru a putea ajunge mai repede pentru zona de Veste a orasului si nu neaparat a orasului cat si a localitatilor din zona invecinata din zona de Vest a judetului.”, a declarat Sebastian Buraga, purt. de cuv. Primaria Iasi.

Substatia va functiona pe locul unde a activat pana nu demult autogara “Real”, patrimoniul acesteia fiind ulterior preluat de municipalitatea ieseana.

Acolo a durat un pic mai mult pana la implementarea acestui proiect, pentru ca ne-am judecat cu privire la paternitatea terenului respective, pana la urma insanta ne-a dat dreptate si a considerat ca investitia care era realizata acolo trebuie demolata, lucru pe care l0am facut chiar in aceasta vara.„, a adaugat Sebastian Buraga, purt. de cuv. Primaria Iasi.

Realizarea investitiei are multiple beneficii privind timpul de interventie a echipajelor de la Serviciul Judetean de Ambulanta Iasi. De acest lucru vor beneficia peste 150.00 de locuitori din cartierel Pacurari, Copou, Dacia, Alexandru cel Bun si Mircea cel Batran: „Chiar de zilele urmatoare vom trece la lucrarile de asaltare si betonare a zonei si credem noi ca pana la sfarsitul anului vom instala modulele necesare pentru ca acest proiect sa devina functional. In paralele am demarat deja corespondenta cu Ambulanta Iasi pentru a putea disloca un echipaj care sa ramana permanent in zona respectiva si dupa finalizarea lucarilor cu siguranta vom primi raspunsuri positive din partea ambulantei si dorim ca aceasta substatie sa devina functional pentru a aputea scurta timpii de interventie in cazuri de accidente.”

Substatia din zona Pacurari va realiza un acces extrem de rapid si spre drumul European E583, in zona Iasi- Podu Iloaie- Targu Frumos, pentru castigarea unui timp de interventie in favoarea pacientilor.

shares