Studiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgență, făcut public la Iași

Sharing is caring!

Consiliul Județean împreună cu Ministerul Sănătății organizează vineri, 13 iulie, începând cu ora 9.30, în Sala “Henri Coandă” de la Palatul Culturii, ședința de lucru în cadrul căreia va fi prezentat draftul studiului de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgență.

La dezbatere vor participa Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Martin Schriever, senior advisor în cadrul Băncii Europene de Investiții (BEI), Simon Barnes, director în cadrul BEI, Mark Mawhinney, reprezentantul Platformei Europene de Consiliere în Materie de Investiții și consultanții tehnici ai proiectului.

La întâlnire va fi prezent și directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei. În cadrul ședinței de lucru care va dura aproximativ opt ore, vor fi prezentate propuneri de realizare a căilor de acces către viitoarea unitate medicală, de racordare la utilități, precum și analiza cost-beneficiu.

La începutul dezbaterii, reprezentanții mass-media vor avea oportunitatea de a realiza imagini, iar detaliile proiectului vor fi prezentate în cadrul conferinței de presă care va avea loc începând cu ora 11.30, în Sala “Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii.

La începutul anului, Consiliul Județean a înființat Comitetul interinstituțional de coordonare a proiectului “Spitalul Regional de Urgență”, format din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Dezvoltării Regionale, Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa”, specialiști din cadrul Consiliului Județean și ai furnizorilor de utilități. Acest comitet și-a demonstrat eficiența, având în vedere că județul Iași se află în stadiul cel mai avansat de implementare al proiectului, la nivel național.

Biroul de Comunicare al Consiliului Județean Iași

shares