Studenți – viitori CHEFI

Sharing is caring!

Au lasat cursurile deoparte si, pentru cateva ore, si-au aratat maestria in bucatarie. Zeci de studenti de la universitatile de Agronomie din tara s-au intrecut intr-o competitie nationala de gastronomie. Sub indrumarea a trei chefi renumiti din Iasi, tinerii au preparat mancaruri facute fie dupa retete traditionale, fie create ad hoc, in functie de creativitatea fiecaruia.

50 de tineri de la universitatile de Agronomie din Suceava, Sibiu si Iasi s-au intrecut in preparate care mai de care mai atractive, pornind fie de la produse traditionale din bucataria romaneasca, fie din cea de peste hotare.

Studentii au preparat si julfa moloveneasca, dar si coltunasi facuti ca la bunica acasa. Competitia a fost jurizata de 3 chefi din Iasi, care au stat in permanenta printre concurentii ce ar putea lucra, pe viitor, in marile restaurante.

La final, castigatorii au primit premii in bani si vouchere.

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Iasi este singura institutie de invatamant superior care organizeaza cursuri de bucatari pentru studentii pasionati de gastronomie.

shares