Start pentru Rabla 2019! Mai sunt 2 zile

Sharing is caring!

Vinerea aceasta, 5 aprilie, incep inscrierile  în programul Rabla 2019. Soferii care vor să profite au primit și o veste bună care îi va scuti de drumuri și cheltuieli. Valabilitatea ITP-ului în cazul mașinii vechi nu mai este o condiție a programului Rabla in acest an.

Grațiela Gavrilescu, Ministrul Mediului a emis un ordin de ministru prin care este eliminată această obligativitate, a ITP-ului , care ii împiedica pe mulți români să acceseze „Rabla”.

Rabla 2019.ITP-ul nu mai este obligatoriu

„Am hotărât, făcând o analiză clară, la rece, și am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o mașină care stă în curtea unui cetățean să fie scos. Dacă eu am mașina în curte nu o să mă mai duc să plătesc o taxă în plus când pot să mă duc să o dau pentru a achiziționa o mașină nouă”, a anunțat Grațiela Gavrilescu.

Suma totală alocată anul acesta programului Rabla este de 322 milioane de lei, ceea ce înseamnă că peste 35.000 de români vor putea beneficia de vouchere. Oferta este valabilă nu doar pentru persoane fizice, ci și pentru persoane juridice.

shares