Spitalul Regional de Urgenta Iasi, ridicat in maxim 5 ani de zile

Sharing is caring!

Spitalul Regional de Urgenta se va ridica in maximum cinci ani de zile. Declaratiile au fost facute de minsitrul interimar al Sanatatii, Sorina Pintea. In prezent, este in derulare procedura de licitatie pentru achizitia de servicii de proiectare.

Investitia totala pentru viitorul spital regional de urgenta este estimata la 500 de milioane de euro, bani necesari pentru construirea spitalului si, ulterior, pentru dotarea cu aparatura medicala. Lucrarile ar trebui sa inceapa cel tarziu in anul 2021. Spitalul Regional de Urgenta va avea 850 de paturi si va fi ridicat in zona Moara de Vant, din cartierul Tatarasi. Astfel de unitati medicale s-ar putea ridica si in Craiova si Cluj Napoca.

Sorina Pintea, ministru interimar al Sanatatii: „Intre 2024 si 2026, sunt cladiri care se intind pe o suprafata de 150.000 de mp, care au nevoie de dotare, aparatura medicala nu se aduce si se pune pur si  simplu. Personalul trebuie pregatit. Constructia, sigur, o terminam in 2023 – 2024, dar nu cred ca asta e important. Important e cind primul pacient intra pe poarta spitalului”.

shares