Spitalul Regional de Urgenta Iasi, peste 5 ani

Sharing is caring!

Moldova va avea Spital Regional de Urgenta la Iasi, abia peste 5 ani. Declaratia a fost facuta de primarul Iasului, Mihai Chirica. Documentatia pentru finantare europeana a acestui proiect a fost depusa, cu suma de 450 de milioane de euro.

„Veste buna, veste mare putem spune pentru Spitalul Regional de Urgenta, dupa o munca de proximativ 2 ani de zile, in sfarsit Spitalul Regional de Urgenta Iasi a fost avansat comisiei europene spre evaluare. Lasam sa se linisteasca lucrurile si comisarul european delegat pentru Romania si voi merge personal impreuna cu colegii mei sa vedem cum putem accelera evaluarea acestei documentatii ca sa poata incepe lucrarile incepand cu anul 2020, speram noi la sfarsitul anului sau la inceputul anului 2021.”, a declarat primarul Iasului, Mihai Chirica.

Spitalul Regional de Urgenta de la Iasi, va fi cel mai mare spital din zona Moldovei.

„Sunt 800 de paturi, deci va fi cel mai mare spital de zona exceptand oarecum Spitalul Sfantul Spiridon, care, cele 800 de paturi de la un spital nou fac cat jumatate din paturile de la Sfantul Spiridon acum, sau mai bine spus, intr-o logica fireasca, dublu decat toate paturile de Spitalul Sfantul Spiridon de acum. Lucrarile vor dura minim 5 ani de zile, asa cum s-a pus si in graficul de lucrari, sigur este o lucrare foarte mare, peste 150 de mii de mp si o valoare 450 de milioane de euro cu dotari cu tot. Nu ne asteptam sa se faca peste noapte, fizic nu se poate, dar daca incep cu siguranta se vor termina.”, a adaugat Mihai Chirica.

Cel mai mare spital din Moldova va fi amplasat in zona Moara de Vant si va deservi bolnavii din toata aceasta regiune.

shares