Spitalul de Neurochirurgie din Iași a fost dotat cu un robot de 1,2 milioane de euro

Sharing is caring!

Consiliul Județean a achiziționat pentru Spitalul ”Prof. Dr. Nicolae Oblu”, cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie. Unitatea medicală este, de astăzi, singura pe plan mondial care deține o astfel de tehnologie de ultimă generație.

Robotul Mazor X este un sistem care va da o siguranță aproape de sută la sută chirurgului, având 6 grade de libertate a mișcărilor. Va fi foarte util intervențiilor care nu vor mai necesita secțiuni mari operatorii, ci doar incizii. Robotul Mazor X a costat 1,2 milioane de euro, fiind deja montat în sala de operație.

Maricel Popa – presedinte CJ Iasi: „Sunt investitii majore facute in sanatate, in spitalele din Iasi. As vrea sa mai repet, ora exacta in Neurochirugia din tara se da de la Iasi. La sfarsitul lunii decembrie s-a achizitionat un robot, unic in Europa, primul model de acest fel in lume, upgradat, care-i va ajuta atat pe chirurgic cat si pe pacienti”.

Prima intervenție cu acest robot va fi facută peste două luni. Până atunci, cadrele medicale care vor lucra folosind această tehnologie vor participa la cursuri de perfecționare.

Lucian Eva – manager Spital Prof. Dr. Nicolae Oblu Iasi: „Faptul ca noi am avut capacitatea nu numai de a-l achizitiona dar si de a implementa in perioada urmatoare aceasta tehnologie demonstreaza ca aici in Iasi exista un pol de dorinta de a schimba lucrurile si de a fi inaintea celorlalti in promovarea ideilor inovatoare”.

Tot pentru Spitalul de Neurochirurgie, Consiliul Județean a cumpărat și un microscop performant tip 3D care a costat 480 de mii de euro.

Tudor Ciuhodaru – medic Spital Prof. Dr. Nicolae Oblu Iasi: „Am dovedit ca se poate. Sanatatea se trateaza cu masuri concrete nu cu vorbe goale iar acest spital arata ca lucrurile pot fi facute si altfel. Stiti ca visul meu este Iasul Medical City, un oras din care nu va fi nimeni nevoit sa plece, sa se trateze in alta parte si ca am fost cel care a militat in permanenta pentru Spitalul Regional de Urgenta. Astazi se vede ca daca ai 4 lucruri esentiale se poate face medicina la nivel de top, o echipa medicala performanta, un management eficient, o deschidere si o viziune, sprijinul autoritatilor locale”.

Premieră la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

shares