Soferii, incurajati sa mearga cu scuterul

Sharing is caring!

Camera Deputaților are pe masă o propunere legislativă pentru modificarea codului rutier, ce ar permite posesorilor de permis categoria B să conducă scutere de 125 centrimetri cub. Propunerea ar duce la fluidizarea traficului și e menită să-i încurajeze pe români să meargă pe două roți.

Deoarece statisticile arată că majoritatea accidentelor grave care implică conducători de vehicule pe două roți din categoria mopedelor sunt cei cu vârsta între 18 și 20 de ani, inițiatorii acestui proiect de modificare au prevăzut și o serie de condiții pentru a reduce numărul de accidente rutiere.

Mai concret, vor putea conduce motociclete cu cilindre maximă de125 cm 3 , cu puterea maximă de 11 kW doar posesorii de permise categoria B care au împlinit vârsta de 24 de ani și care au o experiență în conducere de cel puțin doi ani.

In Codul Rutier actual, permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile pentru triciclurile cu motor având o putere de peste 15 kW, cu condiția ca deținătorii permiselor să aibă vârsta de 21 de ani împliniți.

shares