Șoferia, cea mai căutată meserie de la noi

Sharing is caring!

Un studiu recent a scos la iveala ca  meseria de şofer este cea mai căutată pe piaţa muncii din România, deficitul de candidaţi fiind generat şi de atractivitatea sporită a joburilor de transport internaţional. Pe locul doi, in ordinea preferintelor se afla sectiunea: munca in strainatate.

Pentru un post de şofer publicat pe un site de specialitate aplică, în medie, 42 de candidaţi, iar durata aproximativă de ocupare a unui loc de muncă pentru această poziţie este de 18 zile.

În ceea ce priveşte nivelul de venit în care se încadrează şoferii din România, venitul acestora variază intre 2000 si chiar 7.000 lei.

Cei care lucrează pe intern câştigă undeva între 2.000 şi 4.000 de lei net, iar cei care lucrează pe transport internaţional au salarii de peste 6.000 de lei net, care includ diurne şi călătorii în afara ţării.

În clasamentul categoriilor cu cei mai mulţi aplicanţi, pe locul doi, după şoferi, se află categoria ‘Muncă în străinătate’,

La polul opus, candidaţii cel mai greu de găsit sunt cei pentru joburi disponibile în secţiunile ‘Lucrători producţie – depozit – logistică’.

shares