Situatiile de interventie a pompierilor ieseni, in crestere

Sharing is caring!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi si-a prezentat bilantul primelor sase luni de interventie ale acestui an. S-a inregistrat o crestere a situatiilor de interventie,  cu 19 la suta fata de perioada similara anului 2018.

In primele sase luni ale anului 2019, cei de la Iasi au fost solicitati in 7518 situatii de urgenta. La nivel national, Iasul ocupa primul loc la interventiile pirotehnice.

„Din totalul celor 7518 situatii, 270 au fost incendii, reprezentand 3,5 la suta, 217 incendii de vegetatie, reprezentand 2,8 la suta, 5555 cazuri de urgenta medicala asistate de echipajele SMURD, 5505 interventii medicale, 21 interventii pentru descarcerare si 29 de alte interventii. 188 de situatii de urgenta, reprezentand 2,5 la suta din care 118 misiuni pirotehnice si 70 de alte misiuni. Trebuie sa reamintim faptul ca judetul Iasi si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iasi ocupa un loc 1 privind interventiile priotehnice si datorita pozitiei geografice a judetului.”, a declarat ocotenent-colonel Ionut -Ciprian Gradinaru, inspector sef  ISU Iasi.

Vestea buna in situatiile de urgenta este ca timpul mediu de interventie pentru echipajele de stingere, a scazut cu 11 secunde fata de aceeasi perioada din 2018.

„Timpul mediu de raspuns pentru echipajle de stingere a fost de 13’46’’, in scadere fata cu 11’’ fata de perioada similara din anul 2018. In mediul urban timpul mediu de raspuns a fost de 06’06’ iar in mediul rural de 19’36’’. Ca si masura pentru a scadea acest timp mediu de raspuns Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a infiintat trei puncte de lucru, astfel incat echipajele sa fie dispersate in teritoriu, sa acopere cat mai bine teritoriul judetului Iasi. Astfel in cadrul sectiei de Pompieri Tragu Frumos exista Punctul de lucru Harlau, in cadrul detasamentului 1 de Pompieri Iasi exista punctual de lucru Podul Iloaiei, iar in cadrul detasamentului 2 de Pompieri Iasi exista puctul de lucru Raducaneni.” a adaugat Ciprian Gradinaru.

Numarul situatiilor de urgenta este in crestere, iar odata cu acestea si numarul de alarme false, care a ajuns la 419 situatii.

shares