Sistemul sanitar clocotește

Managerii de spitale din toata tara au fost prezenti ieri la sediul Guvernului, ca să discute cu premierul Viorica Dăncilă pe tema salariilor din sistemul sanitar dar rezultatul intalnirii nu a multumit pe nimenI. Chiar daca discuţiile dintre Guvern şi cadrele medicale au fost reluate astazi de la ora 12.00, sindicalistii din sanatate vor organiza un mare miting în Capitală, iar până pe 6 mai ar urma să fie completate listele cu semnături pentru grevă.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au discutat ieri cu managerii spitalelor pe tema salarizării din sistemul de sănătate şi a modalităţii de aplicare a sporurilor. Intalnirea de la Bucuresti nu a avut efecte pozitive.

Membrii de sindicat Sanitas Iasi se pregătesc pentru protestele de la Bucureşti. Ei sunt nemulţumiţi de scăderea veniturilor după plafonarea sporurilor. Protestatarii cer eliminarea plafonului şi majorări salariale şi pentru alte categorii din sistem, nu doar pentru medici şi asistente.
Tensiunea din sistemul de sănătate este tot mai mare iar faptul ca angajatii ies în curtea spitalelor şi perturbă activitatea din spital arată că există o tensiune mare în rândul salariaţilor.
Un protest va fi şi pe 7 mai – grevă de avertisment. Sindicaliştii speră, însă, că până atunci autorităţile vor rezolva revendicările angajaţilor din sistemul sanitar.