Simulare de admitere și rezidențiat la UMF Iași

Va bate gandul sa va inscrieti la admiterea organizata de Universitatea de Meicina si Farmacie “Gr.T.Popa” din Iasi?

Aflati atunci ca va puteti afla sansele de a intra la una dintre facultati participand la simularile organizate in aceasta primavara.

Cele două sesiuni de simulare vor avea loc pe 4 martie și 12 mai , la toate specializările din cadrul celor patru facultăți ale universității: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie Medicală, Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Tehnică Dentară, Balneo-fiziokinetoterapie și Recuperare.

Pentru prima sesiune, cea de pe 4 martie, candidații se vor putea înscrie în intervalul 2 – 23 februarie, prin completarea unui formular și plata unei taxe de înscriere în valoare de 40 de lei.

Candidații nu vor putea opta pentru simularea examenului la mai multe specializări deoarece toate au loc în aceeași zi și la aceeași oră, sub forma unui test grilă cu durata de 3 ore.

„Simularea examenului de admitere, care se desfășoară în aceeași parametri cu examenul propriu-zis din vară, ajută foarte mult candidații. Aceștia se pot obișnui cu atmosfera de examen, cu emoțiile inerente unui asemenea eveniment și își fac o evaluare a cunoștințelor. Anul trecut, la prima sesiune de simulare au participat 612 de elevi, iar la cea de-a doua, din mai, și-au încercat puterile peste 1100 de candidați”, se arata intr-un comunicat al rectorului UMF Iasi, prof.univ.dr. Viorel Scripcariu.

Si studentilor din an terminal ai universitatii li se rezerva un test.

Ei pot participa la simularea examenului de rezidentiat, astfel incat sa-si poata face o primă verificare a cunoștințelor acumulate.

Simularea rezidentiatului va avea loc pe 22 aprilie.

„După admitere, celmai important pas în devenirea unui medic este rezidențiatul. Pregătirea acestui concurs ar trebui să presupună ani de studiu, de aprofundare a noțiunilor dobândite în timp.Deoarece pe parcursul facultății, studenții nu se confruntă cu un test de aceste dimensiuni, simularea concursului de rezidențiat este un exercițiu deosebit de util, care ar trebui abordat cu maximă seriozitate. Anultrecut, peste 300 de studenți din anul VI au participat la simularea examenului de rezidențiat.Sperăm ca, în acest an, numărul lor să fie mai mare”, se mai arata in comunicatul rectorului UMF Iasi.

Simularea concursului de rezidentiat va dura 4 ore şiva fi structurat sub forma unui test grilă, ale cărui subiecte vor fi elaborate de personalul academic al universității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *