Șeful “mascaților” de la SAS, pârât la IPJ Iași

Sharing is caring!

Scandal in randul mascatilor din Iasi!

Seful Serviciului de Actiuni Speciale a fost reclamat de angajati la Politie pentru comportament abuziv.Politistii care lucreaza sub acoperire si care intervin la cazurile grave sint nemultumiti de seful lor, pe care il acuza ca ii oblige sa se bata intre ei, la antrenamente si sa alerge km intregi fara sa se hidrateze.  In plus, seful structurii este acuzat ca facea instructie trimitand poze cu el dezbracat, motivand ca asa ar trebui sa arate un mascat de la SAS.

Pe imaginile surprinse in timpul unor antrenamente se vede cum politistul de la Servicii Speciale este lovit si cade secerat, dar se ridica rapid. Lupta dintre cei doi continua, sub privirile colegilor si chiar a sefului Serviciului de Actiuni Speciale, care nu schiteaza niciun gest cind al sau camarad este lovit cu putere de mai multe ori de luptatorul K1.

Mascatii s-au ridicat de pe scaune si-au inceput sa iasa din sala de sport dupa al lor coleg, aflat in ringul de box, a fost lovit cu brutalitate, inca o data, de sportivul de performanta.

Mascatii de la Serviciul de Actiuni Speciale au depus o plangere pe numele sefului lor, pe care il acuza de abuz si comportament inadecvat. Politistii de la SAS sustin ca sint amenintati sa mearga la o anumita sala de sport, frecventata de seful lor. In caz contrar, risca sa fie mutati in alte structuri. O alta nemultumire este aceea ca mascatii sint pusi sa se bata intre ei, la antrenamente, in urma carora mai multi politisti au avut nevoie de ingrijiri medicale. Luptatorii SAS condamna si modul in care sint organizate antrenamentele. La cel mai recent exercitiu, mascatii au fost pusi sa alerge peste 4 km, timp in care nu au avut voie sa bea apa. Iar daca erua vazuti ca mananca altceva in afara de carne de pui, in timpul pauzelor de masa, erau amenintati cu destituirea sau transferarea in alte structuri din tara. Sesizarea scrisa este analizata de conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.

Seful SAS,  subcomisarul Gheorghe Schiopu, a refuzat sa comenteze situatia. El conduce structura de la Iasi din anul 2016.

shares