Sărbătoare la Targu-Neamț, încep „Zilele Ion Creangă”

Sharing is caring!

Orasul Targu Neamt se pregateste de sarbatoare. De maine incep „Zilele Ion Creanga”. Evenimentele sunt organizate de Primaria si Consiliul Local Targu Neamt, Consiliul Judetean Neamt, Fundatia Culturala Ion Creanga Targu Neamt si Complexul Muzeal Judetean Neamt.

Daca pana acum, comunitatea din Targu Neamt il omagia pe maestrul povestilor in luna decembrie, luna in care Ion Creanga a plecat la cer, de anul acesta, evenimentele incheiate marelui povestitor se desfasoara la inceput de primavara, pentru ca autorul faimoaselor Amintiri din copilarie s-a nascut la 1 martie 1837 la Humulesti.

Evenimentele sunt organizate pe 3 zile si incep de maine, intai de martisor, cu deschiderea oficiala. Primaria din Targu-Neamt are un parteneriat vechi cu Primaria si Biblioteca din Chisinau iar oaspetii din Basarabia au ajuns deja pe langa Ozana cea frumos curgatoare. Maestrul Dorel Visan este un alt oaspete drag al sarbatorii.

Zilele Ion Creanga” de la Targu-Neamt incep maine, la ora 9.00, la Muzeul de Istorie si Etnografie si se incheie duminica, 3 martie, cu o seara de lied si opera la Casa Culturii „Ion Creanga” din oras.

shares