Sănătate printr-o înțepătură

În perioada 23-29 aprilie 2018 se celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării . Săptămâna Europeană a Vaccinării este o iniţiativă regională coordonată de Biroul Regional OMS pentru Europa şi implementată de Statele Membre ale Regiunii europene . Tema din acest an este : “ Să ne protejăm împreună, vaccinurile sunt benefice”.

Comisia Europeană a făcut ieri noi recomandări cu privire la modul în care UE poate întări cooperarea în lupta împotriva bolilor care pot fi prevenite prin vaccinuri. Vaccinarea este una dintre cele mai puternice și mai rentabile măsuri de sănătate publică puse în practică în secolul XX, spun comisarii pentru sanatate.

E trist să fim martori la moartea unor copii din cauza ratelor mici de vaccinare iar medicii incearca sa ii convinga pe toti parintii ca vaccinarea este o responsabilitate.

Cancerul de col uterin afectează în primul rând tinerele cu vârsta între 15 şi 44 de ani, iar România este una dintre cele două state din UE care nu asigură finanţare pentru un program de prevenţie prin vaccinare împotriva infecţiilor cu HPV.

Comisia europeana pentru sanatate va întocmi un raport privind „Situația încrederii în vaccinuri în UE”, pentru a monitoriza atitudinile față de vaccinare, în contextul procesului de evaluare a Stării de sănătate în UE.