Să colectăm selectiv!

Sharing is caring!

Toți putem și trebuie să colectam selectiv deșeurile! Avem nevoie de rabdare si de puțină implicare și putem colecta selectiv deșeurile urmând 3 pași simpli: identificăm deșeurile pentru a le colecta selectiv, Colectam selectiv deșeurile acasă, la serviciu, la școală sau la picnic si depunem deșeurile colectate selectiv în containerele speciale.

Unii ar zice ca de la vorba la fapta, e drum lung. Astazi, de Ziua Mediului, ne-am convins ca se poate. Printre noi exista cetateni responsabili care au grija de mediu in fiecare zi, nu doar la aniversare. (continuat cu cadre cu tipa asta care descarca).

Dupa ce am colectat selectiv deseurile, trebuie sa descoperim cel mai apropiat punct de colectare selectivă. Punctele de colectare selectivă conțin de obicei o platformă de 2, 3 sau 4 containere colorate -capac GALBEN – deșeuri din PLASTIC și METAL, capac ALBASTRU – deșeuri din HÂRTIE și CARTON, capac VERDE – deșeuri din sticlă, capac MARO – biodeșeuri- și semnalizate cu afișe descriptive.

Deșeurile colectate selectiv sunt preluate de operatorii de salubritate, sunt sortate, balotate cele reciclabile și transportate către instalațiile/fabricile de reciclare. În final, deșeurile colectate selectiv sunt transformate în materii prime și sunt reintroduse în circuitul economic.

Colectarea selectivă a deşeurilor reprezintă nu doar o obligație legală, ci și o problemă de educaţie civică şi trebuie să devină o obişnuinţă pentru locuitorii municipiului Iaşi. Noi am fost astazi la Centrul Municipal de Colectare Iași în Stradela Grădinari nr. 26.

shares