Romania saraca, vazuta prin ochii oamenilor simpli

Sharing is caring!

Romania, dincolo de gard, este una saraca. O tara in care oamenii simpli muncesc de dimineata si pana seara. O Romanie in care oamenii vor o schimbare, pentru ca fiii si fiicele sa nu le mai plece din tara si sa nu mai fie obligati sa isi duca traiul de pe o zi pe alta. Cum vad romanii simpli motiunea de cenzura, discutata in Parlament…

Veniti de la muncile agricole sau de la serviciu, oamenii din comunele iesene au aflat, de la reporter, rezultatul motiunii de cenzura. Incotro se indreapta Romania, dupa votul dat in Parlament?

„Eu muncesc o zi intreaga, de dimineata si pana seara”, ne spune o persoana. „Ei acolo se cearta si dupa aia se duc la un sprit”, completeaza altcineva.

„Persoana: „Noi tot am schimbat, ani la rand, si tot mai rau a mers. In loc sa mergem mai bine.

Reporter: Ce schimbari ar trebui facute, pentru ca Romania sa mearga inspre mai bine?

Persoana: Cred ca daca ne mai nastem o data, noi suntem vanduti”. 

O alta parere: „Trebuie schimbati, de sus pana jos. Daca vor veni altii mai buni, mai capabili sa ne conduca? Cred ca da, de 30 de ani, cel mai mult PSD a stat la guvernare, la putere. O alta formatiune politica, de exemplu PNL, USR, dreapta e alternativa. Ne-au marit pensiile. Eu nu am simtit. Simt preturile mari, simt preturile de la benzina, nu era cazul pentru noi, pentru Romania. Tara are resurse si, de 30 de ani, asteptam o imbunatatire. Nu se simte”.

„Vrem mult mai mult de la clasa politica. Indiferent de cine ar veni, mult mai mult vrem. Vrem seriozitate, sa se munceasca, ca merita si poporul de rand, mult mai mult decit ne-au facut pina acum”, concluzia unui om simplu.

Guvernul Dancila a cazut prin motiune de cenzura, cu 238 de voturi.

 

 

 

 

 

shares