România, pe ultimul loc la folosirea banilor europeni

România se află pe ultimul loc la folosirea banilor europeni pentru reducerea șomajului. Datele sunt publicate de comisarul european Corina Crețu la o zi după ce ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, anunța că „România prinde viteză” și că nu pierdem niciun ban din sumele alocate de Comisia Europeană.

În realitate, s-au pierdut fonduri,  iar Guvernul maschează situația, consideră Corina Crețu.

Un tabel cu datele referitoare la folosirea fondurilor din programul pentru reducerea șomajului a fost publicat de comisarul Corina Crețu pe Facebook. A precizat că sumele – disponibile din 2015 – puteau fi accesate până la 30 iunie anul trecut. Potrivit tabelului, România se află pe ultimul loc.

“Din pacate, România a pierdut in 2018 din Fondul Social 22 milioane de euro, pierdere automata – nefiind proiecte de analizat. In plus, intreaga suma destinata tinerilor, pentru care ne-am luptat atat ca europarlamentari, 343 milioane de euro s-au pierdut definitiv. Acest instrument era destinat combaterii somajului in randul tinerilor intre 18 si 25 de ani, fiind lansat la București in 8 aprilie 2015 la București de catre vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovski si Primul Ministru Victor Ponta, in prezenta ministrilor sai de atunci, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici. Acesta e adevarul. Pentru mine cel mai important e sa facem tot ce putem pentru cetatenii Romaniei, fara a-i minti. Voi reveni.” 

A scris comisarul European Corina Crețu, Facebook, 9 ianuarie 2019