România, pe ultimul loc la folosirea banilor europeni

Sharing is caring!

România se află pe ultimul loc la folosirea banilor europeni pentru reducerea șomajului. Datele sunt publicate de comisarul european Corina Crețu la o zi după ce ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, anunța că „România prinde viteză” și că nu pierdem niciun ban din sumele alocate de Comisia Europeană.

În realitate, s-au pierdut fonduri,  iar Guvernul maschează situația, consideră Corina Crețu.

Un tabel cu datele referitoare la folosirea fondurilor din programul pentru reducerea șomajului a fost publicat de comisarul Corina Crețu pe Facebook. A precizat că sumele – disponibile din 2015 – puteau fi accesate până la 30 iunie anul trecut. Potrivit tabelului, România se află pe ultimul loc.

“Din pacate, România a pierdut in 2018 din Fondul Social 22 milioane de euro, pierdere automata – nefiind proiecte de analizat. In plus, intreaga suma destinata tinerilor, pentru care ne-am luptat atat ca europarlamentari, 343 milioane de euro s-au pierdut definitiv. Acest instrument era destinat combaterii somajului in randul tinerilor intre 18 si 25 de ani, fiind lansat la București in 8 aprilie 2015 la București de catre vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovski si Primul Ministru Victor Ponta, in prezenta ministrilor sai de atunci, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici. Acesta e adevarul. Pentru mine cel mai important e sa facem tot ce putem pentru cetatenii Romaniei, fara a-i minti. Voi reveni.” 

A scris comisarul European Corina Crețu, Facebook, 9 ianuarie 2019

shares