România e in minivacanță

Pana duminica, 19 august, romanii sunt in minivacanta de Sfanta Maria Mare. La mare, la munte sau la iarba verde, oamenii se bucura de relaxare, familie si prieteni. Hotelurile si pensiunile din tara sunt pline asa ca cei care s-au hotarat pe ultima suta de metri sa calatoreasca, cu greu au mai gasit locuri disponibile.

Potrivit agentiilor de turism, pentru aproximativ 50% dintre românii care vor petrece cele cinci zile libere într-o destinaţie internă sau din afara ţării, acesta este al doilea concediu al verii, insa sunt si multi care nu si-au permis nici macar cateva zile de vacanta anul acesta.

Cele mai căutate destinaţii în această perioadă sunt litoralul românesc, Delta Dunării, staţiunile balneo şi cele montane, dar şi litoralul bulgăresc, insulele greceşti şi Egiptul. Tot litoralul reprezintă prima opţiune a turiştilor români şi când vine vorba despre destinaţii externe. Astfel, Bulgaria, insulele greceşti şi staţiunile din Egipt sunt în topul căutărilor pentru minivacanţa de Sfânta Maria.