„Roboţii” de la Neuro se înmulţesc

Sharing is caring!

Spitalul de Neurochirurgie va primi finanţarea necesară achiziţionării unui robot operator pentru chirurgie spinală, a unui angiograf neuro intervenţional biplan, unui sistem modern de neuronavigaţie, sistem de ablaţie tumorală cu ultrasunete şi a unui sistem de ablaţie minim invazivă a tumorilor vertebrale. Banii necesari, 16,4 milioane de lei, au fost alocati ieri în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Judeţean.

Dotările sunt vitale pentru pacienţii care ajung în unitatea medicală cu boli cerebrovasculare, diagnosticarea corectă şi tratamentul rapid şi eficient fiind esenţiale în astfel de cazuri. Prezent la şedinţă, managerul spitalului, Lucian Eva, a amintit că instituţia asigură asistenţă medicală neurochirurgicală şi neurologică de înaltă performanţă pentru locuitorii din Regiunea Nord-Est, dar şi din ţară, şi că aici aici sunt internate anual peste 3.000 de persoane.

Anul trecut, unitatea medicală a fost dotată cu echipamente dintre cele mai avansate în domeniul neurochirurgiei şi chirurgiei spinale. Urmeaza reabilitarea completă a Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, pentru care Consiliul Judetean a acordat o finanţare de două milioane de euro. Mai departe, urmează să fie construit un Centru de Neuroexcelenţă.

Cu o suprafaţă de 2.500 mp, conectat la toate facilităţile unităţii medicale, noua unitate va dispune de două săli de operaţie dotate cu echipamente performante în domeniul neurochirurgiei, dar şi de o zonă pentru fizioterapie. Centrul se află în faza de proiectare, iar costurile estimate la 4,5 milioane de euro vor fi suportate integral de CJ.

Consilierii au aprobat o finanţare de 16,4 milioane de lei pentru achiziţionarea unor noi aparate. Ele se adaugă dotărilor de anul trecut, iar procesul de modernizare continuă.

shares