Record de inscrieri in programul Tomata, derulat in judetul Iasi

Sharing is caring!

Numarul producatorilor care vor primi subventie de la stat este dublu fata de cel de anul trecut. Agricultorii vor primi cite 3.000 de euro pentru cantitatea de rosii cultivate si, ulterior, vanduta pe piata.

Subventia este acordata producatorilor care vand rosii crescute in spatii protejate, conform normelor europene. Cei 253 de beneficiari sunt cei care au atestat de producator, intreprinderi indiviziale si familiale, dar si producatori agricoli.

La nivelul judetul Iasi, in aceasta toamna, productia de rosii a depasit 800 de tone, o cantitate mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Programul Tomata este derulat de Ministerul Agriculturii si va continua si anul viitor, spun autoritatile.

Roxana Florea, purt. de cuv. Directia Agricola Iasi: „Programul Tomata este, deja, la al treilea an de implementare. La nivelul judetului Iasi, in acest an, sunt 253 de beneficiari. Fiecare beneficiar din cadrul acestui ajutor de miminis primeste 3.000 de euro, cu anumite conditii. Sa vanda 2.000 de kg de tomate, sa aduca adeverinta sau chitanta ca a valorificat aceasta productie”.

 

shares