Recomandari pentru pelerinii veniti cu trenul la Sf. Parascheva

Sharing is caring!

Avand in vedere numarul mare de pelerini care vin in municipiul Iasi cu trenul, pentru a participa la sarbatoarea Sfintei Parascheva, politistii de la transporturi au transmis cateva recomandari pentru a preveni victimizarea in perioada calatoriilor.

Ioana Bilea, purt. cuv. IPJ Iasi: „Avand in vedere numarul mare de pelerini care in aceasta perioada vin la Iasi, la moastele Sfintei Parascheva, politstii ieseni au desfasurat o activitate preventiva in Gara Mare din municipiul Iasi. Astfel cetatenii au primit sfaturi si pliante cu recomandari preventive, ce ar trebui respectate pentru a evita victimizarea si implicarea in orice mod in fapte antisociale”.

Politistii de la trasnporturi recomanda cetatenilor sa acorde atentie fiecarui eveniment ce se petrece in apropierea lor.

Ioana Bilea, purt. de cuv. IPJ Iasi: „Astfel, politistii le recomanda cetatenilor sa aiba grija la bunurile si valorile pe care le au asupra lor, in special in locurile aglomerate. De asemenea le recomandam cetatenilor ca in timpul calatoriilor cu trenul si atunci cand se afla in gari sa nu lase bagajele nesupravegheate si nici sa le lase in grija persoanelor necunoscute. Nu in ultimul rand, daca au cunostinte despre savarsirea vreo unor infractiuni sa apeleze la cel mai apropiat politist sau la numarul unic de urgenta 112”.

Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni, sesizati de indata Politia Transporturi din statiile de cale ferata sau din trenurile de calatori.

shares