„Recolta de vara”. Fiecare picătură contează!

Sharing is caring!

Asociația ieseana  Trei Vieți si-a propus ca obiectiv sa creasca numărul de donatori din România peste pragul de 2% la care ne aflăm de ani buni.

Statisticile descriu un cadru alarmant în privința rezervelor sangvine aproape inexistente în prezent, precum și o lipsă generală de informare în rândul populației în ceea ce privește responsabilitatea și beneficiile donării de sânge.  „Recolta de vara” asa se numeste evenimentul de miercurea aceasta , 22 august. Suntem invitati, de fapt,  la o donare de sânge colectivă.

Si cum singuri nu e, poate, așa de confortabil, suntem indemnati sa  mergem la Centrul de Transfuzii Sanguine cu un prieten, o iubită, un frate, o verișoară sau un coleg de la muncă. Voluntarii „Trei vieti” ne promit ca ne vor fi aproape incepand cu ora 7.00 dimineata si pana spre dupa-amiaza. Si ca sa ne reamintim cat e de important gestul de a dona sange…Cu o singură donare putem salva până la 3 vieți. O dată la 5 secunde, un român are nevoie de sânge. Mai puțin de 2% din populația eligibilă donează anual. Luna august (cea a concediilor) vine cu cei mai puțini donatori în întreaga țară.

shares