PSD Iasi: „Guvernul României rezolvă proiectele Primăriei Iaşi!”

Sharing is caring!

În scurt timp ieşenii vor beneficia de mijloace de transport noi şi nepoluante. Astfel, cu sprijinul Guvernului vor fi achiziţionate 16 tramvaie noi şi 44 autobuze electrice. Proiectul se află în etapa de licitaţie şi până la sfârşitul lunii iulie se vor cunoaşte ofertanţii. Valoarea totală a achiziţiilor se ridică la aproximativ 80 milioane de euro.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va livra mijloace de transport în comun în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Iaşului, prin intermediul unui program naţional asigurat cu fonduri europene şi guvernamentale.

Deşi primarul Iaşului bravează cu acest proiect, meritul Primăriei este neconcludent. Mai mult decât atât, Iașul a pierdut recent 12 milioane de euro de la Ministerul Mediului pentru achiziţia a aproximativ 30 de autobuze electrice din cauza faptului că nu a reuşit să depună la minister o documentaţie completă, conform solicitărilor din Ghidul de finanţare. Bugetul total alocat a fost de aproximativ 100 de milioane de euro, iar autobuzele programate pentru Iaşi au ajuns în alte oraşe din ţară.

„Ministerul Dezvoltării nu a mai lăsat de această dată lucrurile la mâna Primăriei Iaşi pentru că aici s-a dat dovadă de o crasă incompetenţă, recent, prin încercarea de achiziţie a unor autobuze electrice cu fonduri de la Ministerul Mediului. Până acum totul funcţionează foarte bine, procedura a ajuns în etapa licitaţiei şi în curând se vor cunoaşte ofertanţii. Iaşul va beneficia de consistente fonduri europene şi guvernamentale pentru achiziţia a 44 de autobuze electrice şi 16 tramvaie noi. Îi recomand primarului să fie mai ponderat în aprecieri pentru că nu are niciun merit în acest proiect.” a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Preşedintele PSD Iaşi a mai precizat şi faptul că aşteaptă că Primăria Iaşi să predea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi sectoarele de drum în traversarea oraşului pentru continuarea proiectului de realizare a şoselei de centură. Toate formalităţile sunt îndeplinite, însa se aşteaptă de luni de zile o decizie a primarului Mihai Chirica.

„DRDPI şi-a făcut temele. A întreprins toate măsurile necesare pentru predarea de către Municipiul Iaşi a sectoarelor de drum în traversarea oraşului. Ştiţi foarte bine că primarul Iaşului refuză acest demers. Guvernul a alocat de la începutul anului credite de angajament şi credite bugetare pentru proiectare şi execuţie. Nu înţeleg de ce Mihai Chirica blochează acest proiect. Sper să nu aibă legătură cu dezvoltarii imobiliari.” a punctat Maricel Popa.

Totodată, preşedintele PSD Iaşi a afirmat şi faptul ca DRDP Iaşi va avea în componenţă toate judeţele din regiunea Nord-Est, şi nu mai puţine, aşa cum unii politruci din Parlamentul României au încercat să inducă oamenii în eroare.

„Chiar astăzi cred că are loc o nouă şedinţă a Consiliului de administraţie al CNAIR. DRDPI va avea în componenţă cele 6 judeţe ale regiunii Nord-Est. Odată cu înfiinţarea DRDP în zona Vrancea, vor fi preluate judeţele Galaţi şi Brăila. În acest fel se ţine cont  de distanţele dintre comunităţile componente şi sediile celor două DRDP. De asemenea, sunt eficientizate şi optimizate costurile lucrărilor la infrastructura stradală pentru întreţinere şi modernizate.” a declarat Maricel Popa.

shares