Protest fata de Tudorel Toader in fata Universitatii Cuza

Sharing is caring!

Aproximativ 20 de persoane s-au strans in aceasta dimineata in jurul orei 8.30, in fata Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, pentru a protesta impotriva fostului ministru al Justitiei, Tudorel Toader. Acestia au cerut demisia rectorului.

Dupa ce s-au mobilizat pe Facebook, mai multe persoane au dorit sa-si exprime nemultumirea fata de Tudorel Toader cu ocazia venirii la Iasi a presedintelui Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Acesta a fost invitat la Iasi cu ocazia conferintei despre viitorul sistemului judiciar la Uniunii Europene.

 Dorin Dobrincu – istoric: „Dupa cum stiti noi avem o problema cu sistemul de justitie care a fost pur si simplu distrus de grupul infractional organizat care a condus Romania in ultimii ani. Unul dintre complicii lui Liviu Dragnea plecat deja la puscarie, a fost Tudorel Toader. Este o rusine pentru  Universitatea Cuza si pentru orasul Iasi si pentru Romania in ansamblu. Cred ca trebuie sa avem memoria lunga, nu trebuie sa uitam ca acest om este nociv pentru spatiul public si pentru ca suntem la Iasi o sa ii amintim in permanenta ca nu uita ceea ce a facut”.

Toti cei prezenti la protest au afisat mesaje prin care il acuza pe rectorul universitatii ca si-a batut joc de justitia din Romania. Acestia cer totodata si demisia din functia de rector al UAIC.

Ca un membru al comisiei de la Venetia sa faca praf legile justitiei vi se pare normal, mie nu! Acesta e simplul motiv. Am fost student la Universitatea aceasta si mi se pare ca o face de ras sic el mai frumos si elegant ar fi sa-si dea demisia”, a afirmat un fost student.

In plus, Liga Studentilor Iasi a anuntat faptul ca studentii pregatesc actiuni de boicotare a admiterii la universitate, multi elevi si parinti fiind determinati sa nu mai aleaga cea mai veche universitate din tara, atat timp cat Toader va ramane rector.

shares