Proiect pentru unirea Moldovei cu România, depus de PMP

Sharing is caring!

Astăzi, la sediul Primăriei Iași, a fost depus proiectul de hotărâre care cuprinde declarația de unire a Republicii Moldova cu România. Proiectul este inițiat de consilierii locali au Partidului Mișcarea Populară.

Același proiect cuprinde înființarea unui punct destinat semnării acestui document de către ieșenii care doresc să susțină înfrățirea Republicii Moldova cu România.

„Consilierii locali ai Partidului Mișcarea populară au depus, astăzi, un proiect de hotărâre cu privire la adoptarea declarației de susținere a Republicii Moldova cu România. Unirea Republicii Moldova cu România este un proiect al Partidului Mișcarea Populară și, așa cum a declarat și domnul președinte Traian Băsescu, în următoarea perioadă, toți consilierii locali ai PMP vor depune astfel de proiecte în țară, către consiliile locale, pentru adoptare, așa cum au făcut-o 106 localități deja, din Republica Moldova. Dorim ca acest proiect să intre în următoarea ședință de consiliu local, care sperăm să fie în data de 27 martie, atunci când se împlinesc 100 de ani de când s-a unit Basarabia cu România” a declarat Violeta GĂBURICI, consilier local PMP.

Consiliera PMP mai speră să aibă parte de aprobarea colegilor din Consiliul Local Iași.

”Bănuiesc că da, eu cred în susținerea colegilor noștri din consiliul local și, dacă proiectul va trece, Iașul are ocazia să scrie din nou istorie, așa cum a făcut-o acum 100 de ani”, a declarat Violeta GĂBURICI, consilier local PMP.

Același proiect va fi depus și la Pașcani, precum și în toate localitățile în care Partidul Mișcarea Populară are consilieri locali.

PMP și-a asumat un proiect de țară, și anume unirea cu Republica Moldova. În acest sens și noi, la Pașcani, susținem și voi depune un proiect de hotărâre ce vizează unirea cu Republica Moldova.

shares