Programări online pentru casătoriile din 2020

Sharing is caring!

Directia Locala de Evidenta a Persoanelor Iasi a dat startul programarilor casatoriilor pentru anul 2020. Viitorii miri isi pot programa online data si ora la care va fi oficiata casatoria civila.

Incepand cu 1 ianuarie am deschis modulul de programari online pentru cei care vor oficia casatoria civila in anul 2020. A fost asteptata cu destul interes aceasta deschidere, drept urmare doar in acest weekend peste 50 de familii s-au si programat.„, a declarat Marius Bodoga, director DLEP Iasi.

Planificarea online este cel mai simplu mod de programare a casatoriei.

Este cel mai simplu mod de a ne oficia casatoria civila, vorbim doar de oficierea la sediu, pentru ca, bineinteles, oficierea in afara sediului se face in alt interval orar. Este foarte simplu, deoarece aceste evenimente trebuie sa aiba desfasurarea cu mult timp inainte, vorbim de casatoria civila, de casatoria religioasa, de petrecere si atunci viitorii miri trebuie sa stie cu mult inainte fiecare ora a acestor evenimente.„, a adaugat Marius Bodoga, director DLEP Iasi.

Serviciul online de programare a casatoriilor nu elimina cerinta legala ca ambii soti sa se prezinte in termenul legal in fata ofiterului starii civile, pentru a completa declaratia de casatorie si a prezenta actele necesare.

Nu este de ajuns sa ne programam online si venim cu buletinul direct la oficierea casatoriei.Programarea online, bineintele ne ajuta sa ne alegem ora si ziua la care va fi celebrata cununia civila, dar cu 10 zile inainte avem obligatia de a depune declaratia de casatorie si actele suport, pentru a fi verificate conditiile de fond ale casatoriei.

Daca solicitarile viitorilor miri cu privire la ora si ziua oficierii casatoriei vor fi mai multe, directia ieseana va extinde programul de oficiere.

Daca nu mai gasim intervale libere in ziua in pe care ne-o dorim, asta nu inseamna ca oficierea nu va mai fi in ziua care ne-o dorim, nu, oficiem toate casatoriile conform cerintelor viitorilor miri chiar daca trebuie sa extindem programul de oficiere. „, a adaugat Marius Bodoga, director DLEP Iasi.

In cazul in care casatoria va fi cu un cetatean strain, informatii privind actele necesare si programarea oficierii se obtin exclusiv la sediu Starii Civile Iasi. Pana acum, peste 12 000 de casatorii au fost oficiate dupa acest modul de programari online.

shares