Primăria Municipiului Pașcani va interveni în cazurile de violență domestică

Sharing is caring!

În municipiul Pașcani se va forma o echipă mobilă care va interveni de urgență în cazurile de violență domestică. Echipa va fi formată din persoane de la S.C.A.S.A.T. Pașcani, Poliția Locală în parteneriat cu Poliția Națională, D.G.A.S.P.C., Asociații, Fundații, ONG-uri, culte religioase.

Primarul Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi: “Violență domestică reprezintă  o problema gravă în societatea de astăzi care poate avea consecințe severe asupra membrilor familiei. Este o problemă socială pe care municipalitatea și-a propus să o abordeze cu seriozitate mai ales că a apărut la finele anului trecut și o modificare legislativă în acest sens.  Urmează să fie inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii pentru intervenția de urgență în cazurile de violență domestică. S-a lucrat la un raport privind constituirea echipei mobile, pregătită 24 de ore din 24 să intervină atunci când este cazul, pentru această situația, dar și pentru stabilirea locuinței pentru astfel de cazuri.”

Menționăm că, una dintre măsurile pe termen  mediu sau lung este aceea de a accesa fonduri nerambursabile pentru înființarea unui centru rezidențial, princ are se vor acorda servicii sociale adecvate nevoilor victimelor/agresorului.

shares