Premii literare marca „Ziarul de Iași”

Sharing is caring!

Zilele trecute a avut loc Gala de decernare a Premiului Naţional de Proză „Ziarul de Iasi”. Evenimentul s-a desfasurat în Sala „B.P. Haşdeu“ a Bibliotecii Centrale Universitare, si a adus în acelaşi loc, pe lângă scriitori, critici literari şi prieteni ai literaturii, şi politicieni sau oameni de afaceri din Iaşi.

Evenimentul literar a fost prezidat de redactorul-sef al Ziarului de Iasi, Toni Hritac -care a reusit sa ne prinda in conventie chiar de la inceput .În acest an, la cea de-a XV-a ediţie a Premiului Naţional de Proză „Ziarul de Iaşi“, marele câştigător este scriitorul Răzvan Petrescu, premiat pentru cartea „Mandarina“.

Anul acesta au fost decernate si doua premii pentru debut. „Propaganda politică în România socialistă. Practici instituţionale şi tehnici de comunicare (1965-1974)“, semnată de Cristina Preutu, este una dintre cartile premiate.

Felicitari a primit si cercetatorul stiintific Sorin Grigoruţă, premiat pentru volumul „Boli, epidemii şi asistenţă medicală în Moldova (1700-1831)“.

Premiile Nationale de Proza „Ziarul de Iasi” ne-au facut pofta de lectura. Multumim!

shares