Politistul local si biciclistii de la Hala vor fi sanctionati

Sharing is caring!

Primăria Iași a cerut Poliției Locale să facă o anchetă internă urgentă și să ia măsuri de îndată în ceea ce privește comportamentul agenților care au preluat solicitarea de la Hala Centrala.

Acestia au intervenit în urma mai multor sesizări scrise și verbale ale locatarilor din zona esplanadei Halei Centrale, acolo unde mai mulți tineri obișnuiesc să facă acrobații cu bicicleta.

Din spusele martorilor, tinerii nu au fost cooperanți, ba chiar i-au ofensat pe agenți iar unul dintre angajații Poliției Locale a considerat de cuviință că trebuie să elimine pericolul imediat, imobilizând una dintre biciclete. Acesta a ignorat faptul că singura sa opțiune legală era aceea de a-l legitima și sancționa, în condițiile legii.

„Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al polițistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenționat, și, ca atare, a cerut Poliției Locale atât să îl sancționeze pe acesta, cât și să își instruiască temeinic angajații cu privire la cadrul legal, dar și moral în care aceștia trebuie să evolueze în timpul serviciului. Comportamentul polițistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliției Locale, care va stabili sancțiunile cuvenite potrivi legii și regulamentelor interne. Tinerii implicați în incident vor fi sancționați la rândul lor, în baza Legii 61 / 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă între 100 și 500 de lei”, se spune in comunicatul de presa al Primariei.

shares