Politici de imbunatatire a calitatii aerului din Iasi

Sharing is caring!

In continuare subiectul poluarii aerului este unul sensibil pentru Iasi. Calitatea aerului reprezinta o problema urgenta care necesita solutii. Mioara Gociu, presedintele Breaslei Constructorilor Ieseni ne-a prezentat cateva imbunatatiri ale calitatii aerului care pot fi aduse la Iasi.

„Proiectul nostru se numeste Politici Publice Alternative in domeniul masurarii si pastrarii calitatii aerului si este un proiect care, la finalul lui, respectiv in luna noiembrie, va trebui sa mergem la Ministerul Mediului cu o propunere publica alternativa in domeniul masurarii si pastrarii calitatii aerului. Efectiv propuneri concrete care vor imbunatati acest sistem cu documentare stiintifica si calcul economic.”, a declarat Mioara Gociu, presedinte Breasla Constructorilor Ieseni.

Acest proiect prezinta o serie de masuri care pot fi implementate pentru sanatatea aerului cat si a cetatenilor. Un punct al acestor politici publice vizeaza initierea unui sistem de monitorizare in timp real al poluantilor emisi in aer.

„Am punctat de foarte multe ori ca exista anumite surse care polueaza, sursele fixe care nu sunt masurate de nici o institutie a statului, pentru ca institutiile statului nu au aparate care sa le masoare. Discutam de sursele fixe, de industrie, de depozitele de deseuri sau producerea agentului termic, iarasi este o sursa care nu este monitorizata.”, a completat Mioara Gociu.

Politica publica va fi depusa pana pe 20 noiembrie la Minister, dupa care vor fi negociate cu factorii de raspundere pentru imbunatatirea calitatii aerului.

shares