Peste 300.000 de țigări de contrabandă, confiscate de polițiști

Sharing is caring!

Polițiștii de frontieră botoșăneni au descoperit peste 200.000 de țigări de contrabandă în beciul unui tânăr de 22 de ani, din Botoșani. Țigările ar fi urmat să fie vândute pe piața neagră din zonă.

Polițiștii de frontieră botoşăneni din cadrul I.T.P.F. Iaşi au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei, desfășurate la frontiera de est, 362.800 de țigări ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au stabilit că cetăţeanul român Costel C., în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, deţine în beciul locuinţei mai multe colete cu ţigarete de contrabandă. Acesta era cunoscut că desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi vânzare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

Astfel, în data de 20 martie, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani cu sprijinul colegilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Darabani au efectuat trei percheziţii la mai multe locaţii de pe raza judeţului Botoşani.

În urma percheziţiilor a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 213.200 ţigarete diferite mărci, de provenienţă R. Moldova şi Duty Free”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al STPF Botoșani.

Alte 149.600 de țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi, în urma unei misiuni efectuate pe raza localității de frontieră Păltiniş.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

shares