Papa Francisc va călca pe pământ românesc peste 2 zile

Sharing is caring!

Vinerea aceasta,  Papa Francisc va calca pe pamant romanesc la douăzeci de ani după vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea. Sancitatea sa ajunge în România în zilele de 31 mai , 1 si 2 iunie  la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj, sub genericul ”Să mergem împreună!”.

Trei Sfinte Liturghii, opt discursuri în fața autorităților politice și religioase si beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri în doar trei zile foarte intense, cam asa arata programul Suveranului Pontif pentru vizita sa in Romania.

Sfântul Părinte pleacă de la Roma vinerea aceasta, 31 mai, la ora 8.10 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcția București – Otopeni, unde urmează să ajungă la ora 11.30.  In prima zi in Romania, Papa Francisc ramane doar in capitala. Sambata, 1 iunie, dupa vizita la Sumuleu Ciuc, in jurul orei 17.00, ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

Dupa vizita de la Blaj, Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie , la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

Vineri, 31 mai :  Papa Francisc aterizeaza la Bucuresti, la ora 11.30

Sâmbătă, 1 iunie 2019:  București – Șumuleu Ciuc – Iași – București

Duminica, 2 iunie 2019 : București – Blaj – Roma (decoleaza la 17.30)

shares