Organizatorii Cotnari Rally Iasi Centenar: „Ne cerem scuze iesenilor care au de suferit din cauza restrictiilor de trafic”

Sharing is caring!

Iasul gazduieste in aceasta perioada cel mai important eveniment sportiv al anului. Cotnari Rally Iasi Centenar 2018 aduna la start cei mai buni piloti din Romania. Diseara, de la ora 20.00, este programata proba regina a acestei competitii – SuperSpeciala Cotnari Rally Iasi, motiv pentru care, in zona Pasajului Mihai Eminescu s-au impus cateva restrictii de trafic! „Ne cerem scuze iesenilor care au de suferit din cauza restrictiilor de trafic. Impreuna cu autoritatile locale, am facut toate eforturile pentru a limita cat mai mult timpul in care sunt aplicate aceste restrictii de trafic. De asemenea, am decis impreuna cu Federatia de Automoblism Sportiv ca acest eveniment sa debuteze inainte ca orasul sa se aglomereze odata cu inceperea scolii sau cu debutul anului universitar. Ii asiguram pe toti cei care vor veni la SuperSpeciala ca vor avea parte de un adevarat show”, a declarat Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally Iasi Centenar.

Incepand de astazi vor fi inchise mai multe artere: str. Pacurari – portiunea dintre Cismeaua Pacurari si Piata Mihai Eminescu, str. Anastasie Fatu, str. Gheorghe Lascar, str. Rapa Galbena, str. Garii – de la Rapa Galbena pana la strada Arcu, bd. Independentei – portiune dintre Piata Mihai Eminescu si str. Nicolae Balcescu. Circulatia va reveni la normal in cursul diminetii de sambata, incepand cu ora 06:00.

Cum vor circula mijloacele de transport public

Iesenii care vor folosi mijloacele de transport public trebuie sa fie foarte atenti. Pana duminica, ora 24:00, circulatia tramvaielor 1 si 13 este deviata pe bd. Tudor Vladimirescu. Traseul este urmatorul: Copou – Târgu Cucu – Tudor Vladimirescu – Tatarasi – Copou si Copou – Târgu Cucu – Tatarasi – Tudor Vladimirescu – Copou.
Tramvaiele de pe traseul 9 nu mai circula, fiind inlocuite cu autobuze. Pe perioada raliului, traseul de tramvai 8 este suspendat.
Deoarece in cursul zilei de vineri bd. Independentei va fi inchis partial, circulatia autobuzelor se va desfasura astfel: autobuzele de pe traseele 28 si 42 vor circula pe linia de tramvai între Târgu Cucu si Piata Mihai Eminescu, autobuzele de pe traseele 20, 43 si 46 vor circula, în sensul spre Pacurari, prin Târgu Cucu – Piata Unirii – Piata Mihai Eminescu – bd. Carol I – str. Toma Cozma – Pacurari. Mai mult, in sensul spre Târgu Cucu vor circula pe traseul Pacurari – Moara 1 Mai – sos. Moara de Foc – str. Strapungere Silvestru – str. Garii – str. Arcu – Piata Unirii – Târgu Cucu.
Autobuzele de pe traseul 36 vor fi deviate din str. Arcu pe bd. Stefan cel Mare – str. 14 Decembrie – Piata Unirii – Piata Mihai Eminescu – Copou – Breazu. Autobuzele de pe traseul 52 vor circula, dupa iesirea de pe Pasajul Octav Bancila, pe str. Toma Cozma – bd. Carol I, iar autobuzele de pe traseul 41 vor avea urmatorul itinerariu: Blocuri Ciurea – Podu Ros – Târgu Cucu – str. Cuza-Voda – str. Vasile Alecsandri – bd. Independentei – Târgu Cucu – Podu Ros – Blocuri Ciurea.

Proba are 1,9 kilometri

SuperSpeciala ieseana se întinde pe o distanta de 1,9 km în mijlocul orasului Iasi, cuprinzând doua treceri prin Pasajul „Mihai Eminescu” un tunel lung de 600 de metri cât si pe serpentinele naturale etajate într-o configuratie unica în România si similara celor din Campionatul Mondial de Raliu.
Pentru o vizibilitate cât mai buna a probei, vor fi amplasate doua ecrane pe B-dul Independentei la iesirea din tunel si unul la rondul din Râpa Galbena, ecrane ce vor asigura pentru spectatorii prezenti continuitatea vizionarii întregului traseu al Super-Specialei, inclusiv imagini din tunel, iar flacarile de la iesirea din pasajul M. Eminescu, vor oferi imagini de neuitat!
In deschiderea evenimentului, organizatorii au pregatit momente dedicate Centenarului precum si demonstratii ale pilotilor pe circuit.
COTNARI Rally – IASI Centenar, editia 34, se desfasoara în perioada 6-8 septembrie 2018, etapa a VI-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2018, fiind cel mai important eveniment automobilistic al anului în România. (Comunicat de presa)

shares