O moştenire fabuloasă la „Veneţia”. Face 1,6 milioane de euro

Sharing is caring!

O moştenire revendicată luna trecută într-o zonă bună a municipiului Iaşi a ajuns în cursul zilei de ieri pe OLX. Terenul în suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, situat pe malul râului Ciric, între lacul Veneţia şi cartierul Green Parck, este scos la vânzare de cei şapte proprietari pentru suma de 1,6 milioane de euro, echivalentul a 7,6 milioane de lei, preţul cerut fiind de 80 de euro pe metrul pătrat.

Terenul are o poveste interesantă şi o adevărată istorie în spate, iar cei interesaţi de investiţii imobiliare au început deja să se intereseze de el. „Am pus anunţul dimineaţă, deja m-au sunat două persoane. Suntem şapte moştenitori, nepoţi şi avem titlu de proprietate obţinut acum, în ianuarie. Am avut un litigiu pe care l-am câştigat, am avut terenul în acţiuni iar acum l-am cerut de la Primăria Iaşi în fizic. Din 2005 am început să obţinem în instanţă hotărâri judecătoreşti. Dintre moştenitori doar tata mai e în viaţă, terenul a fost al bunicului meu care a fost veteran de război. În 1960 şi ceva a venit colectivizarea, iar după Revoluţie am început demersurile de revendicare.

Terenul iniţial a fost tot prin zonă, însă s-a construit aeroportul şi nu ne-a mai putut da în acelaşi loc. Noi am ales pe Ciric deoarece a fost cea mai bună variantă pusă pe masă de oficialităţi. Ei ne-au mai arătat terenuri pe şes Bahlui şi la groapa de gunoi, dar nu am vrut în acele zone”, povesteşte Andi Cazacu, unul dintre moştenitori. Terenul este intravilan şi se pretează pentru construirea de locuinţe, deoarece utilităţile sunt în zonă, suprafaţa aflându-se deja lângă un complex imobiliar. Conform datelor de la autorităţile locale, terenul nu este intabulat.

Sursa: Ziarul de Iasi

shares